Китай назвав наклепом заяву США про «лабораторний витік» коронавірусу

Китай назвав наклепом заяву США про «лабораторний витік» коронавірусу

Посольство Китаю в Вашингтоні назвало наклепом заяву президента США Джозефа Байдена, що не виключив лабораторну версію походження нового коронавірусу.

Дипмісія звинуватила «політиків, що привертають увагу до цієї теми», в перекладанні вини.

Відзначається, що ця заява Пекін сприйняв як кампанію по наклепі і перекладання провини, відродження змовницької теорії про «лабораторного витоку». У посольстві підкреслили, що «деякі політичні сили намагалися маніпулювати і звинувачувати з самого початку пандемії».

Китайська сторона також зазначила, що політизація розслідування ускладнить встановлення походження вірусу.

«З почуття відповідальності перед здоров’ям всього людства ми підтримали спільне вивчення всіх перших зафіксованих випадків коронавірусу і розслідування, що стосується всіх секретних біолабораторій по всьому світу. Розслідування повинно бути повним, відкритим і науково обґрунтованим, має бути доведено до кінця і прояснити ситуацію», – підсумували в дипмісії.

Раніше президент США Джозеф Байден доручив з’ясувати походження нового коронавірусу протягом 90 днів.

У повідомленні Білого дому йдеться, що президент наказав американським розвідувальним службам «подвоїти зусилля» в пошуку джерела походження COVID-19.

Державний секретар США Ентоні Блінкен раніше заявив, що необхідно продовжити розслідування причин виникнення нового коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, що розслідування, проведене експертами Всесвітньої організації охорони здоров’я спільно з колегами з КНР, позбавила змоги дати однозначну відповідь на питання про те, де виник COVID-19.

Поділитись