Кісіда назвав цінним рішення України підтримати позицію Японії щодо Курил

Кісіда назвав цінним рішення України підтримати позицію Японії щодо Курил

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда вважає цінним рішення України визнати позицію Токіо щодо приналежності південних Курильських островів.

Таку думку він висловив у ході парламентських дебатів.

“Я вважаю цінним, що ми отримуємо розуміння та підтримку японської позиції з боку багатьох країн, включаючи Україну”, – сказав прем’єр, відповідаючи на запитання про те, як він ставиться до відповідної постанови Верховної ради, прийнятої 7 жовтня, та указу президента України Володимира Зеленського.

Водночас, Кісіда підкреслив, що уряд Японії твердо дотримується свого курсу на “вирішення територіального питання та укладання мирного договору”, незважаючи на погіршення російсько-японських відносин через ситуацію навколо України.

На початку жовтня Верховна рада ухвалила постанову “Про звернення ВР до міжнародної спільноти щодо північних територій Японії” (№8108). Як йдеться в тексті документа, опублікованому на сайті парламенту, “Верховна рада України заявляє про підтримку позиції Японії щодо її північних територій”, а також звертається до міжнародних організацій із закликом до “підтримки та відповідних дій щодо врегулювання статусу північних територій Японії”. Пізніше Зеленський підписав відповідний указ і виступив із відеозверненням на цю тему.

Поділитись