Кім Чен Ин заявив, що Вашингтон створює “азіатську версію НАТО”

Кім Чен Ин заявив, що Вашингтон створює “азіатську версію НАТО”

США під приводом зміцнення своїх союзницьких відносин із Японією та Південною Кореєю фактично створюють “азіатську версію НАТО”.

Про це, як повідомило в неділю агентство ЦТАК, лідер КНДР Кім Чен Ин заявив на VI пленумі ЦК Трудової партії Кореї (ТПК).

“Просуваючи тристоронню співпрацю з Японією та Південною Кореєю, під приводом “зміцнення союзу” [США] занурюються у створення нового військового блоку як “азіатської версії НАТО”, – йдеться у повідомленні. При цьому лідер країни зазначив, що “США та ворожі сили” отримали “серйозний удар” завдяки посиленню військових можливостей КНДР і тепер “тремтять від страху та занепокоєння”.

У цій ситуації, зазначив Кім Чен Ин, країні необхідно докладати вдвічі більше зусиль для зміцнення військових можливостей. У його доповіді наголошувалося, що першочерговим завданням ядерних збройних сил є “стримування війни та захист миру та стабільності”, але, якщо це не вдасться, Пхеньян готовий “виконати й іншу необоронну місію”.

У зв’язку з цим було поставлене завдання розробити нову міжконтинентальну балістичну ракету, яка дозволила б у разі нападу негайно завдати ядерного удару у відповідь. У середині грудня Пхеньян повідомив про успішне наземне випробування нового твердопаливного двигуна великої тяги з соплом зі змінним вектором тяги. На міжконтинентальних ракетах, що є у КНДР, встановлені рідинні двигуни, що робить занадто довгою їх підготовку до пуску.

Крім того, Державному управлінню з освоєння космосу доручено виготовити розвідувальний супутник, а також завершити створення ракети-носія для нього, розробка якої знаходиться на завершальному етапі. Запустити перший військовий супутник передбачається найближчим часом.

Поділитись