Кім Чен Ин пообіцяв знищити будь-яку силу, яка нападе на КНДР 

Кім Чен Ин пообіцяв знищити будь-яку силу, яка нападе на КНДР 

Військові сили КНДР готові знищити будь-яку мету, яка загрожує країні конфліктом.

Про це заявив лідер Північної Кореї Кім Чен Ин під час параду на честь 90-річчя від дня створення Корейської народної армії.

«Зараз наші військові сили готові до будь-якої битви. Ми знищимо будь-яку силу, яка спробує (почати) військовий конфлікт із КНДР», — наводить слова Кім Чен Іна північнокорейське Центральне телеграфне агентство (ЦТАК).

Наголошується, що у військовому параді задіяли 20 тис. солдатів та одиниць техніки. Також наголошується, що на репетиції параду демонструвалися гіперзвукова ракета “Хвасон-8”, міжконтинентальна балістична ракета (МБР) “Хвасон-17” та балістична ракета підводних човнів (БРПЧ).

Крім того, під час параду Кім Чен Ин пообіцяв нарощувати та зміцнювати ядерний потенціал країни «найшвидшими темпами». Як зазначало агентство Yonhap, Пхеньян, за вказівкою лідера КНДР, також проведе ретельну підготовку до застосування програми ядерного стримування у будь-який час.

Північна Корея 16 квітня запустила два снаряди у бік Японського моря. За даними агентства Yonhap, снаряди пролетіли 110 км, досягнувши висоти 25 км та швидкості 4 Маха.

Раніше, 15 квітня, стало відомо, що влада Японії розглядає можливість відновлення навчань з евакуації населення на тлі ракетних пусків, що виробляються КНДР.

24 березня повідомлялося про випробування МБР “Хвасон-17”. У міноборони Японії запуск назвали найтехнічнішим з точки зору тривалості польоту і максимальної висоти.

На день пізніше, 25 березня, Вашингтон виступив із пропозицією до Ради Безпеки ООН розглянути посилення санкційного тиску на Північну Корею у зв’язку із запуском міжконтинентальної балістичної ракети.

10 березня США висловили готовність запровадити нові торгові санкції проти КНДР як реакцію на чергові ракетні випробування. У Білому домі заявили, що Північна Корея провела останні два місяці випробування «порівняно нової» ракети, що можна назвати серйозною ескалацією, що порушує резолюції Радбезу ООН.

Поділитись