Кількість постраждалих внаслідок вибухів на шахті в Росії зросло до 96 осіб

Кількість постраждалих внаслідок вибухів на шахті в Росії зросло до 96 осіб

Число постраждалих через вибухи на шахті «Листяжна» у Кемеровській області у вівторок, 30 листопада, зросло до 96 осіб.

«Загалом при аварії на шахті постраждали 96 осіб, у тому числі 43 рятувальники», — повідомило джерело в екстрених службах. Більшість із них отруїлися продуктами горіння.

Вранці 25 листопада на шахті «Листяжна» сталося задимлення. Внаслідок аварії загинула 51 особа, у тому числі п’ятеро рятувальників.

За фактом події порушено кримінальну справу, передбачену ч. 2 ст. 217 КК РФ («Порушення вимог промислової безпеки небезпечних виробничих об’єктів, що спричинило необережність смерть людини»), а також кримінальну справу за фактом недбалості співробітників відділу Ростехнагляду.

Заарештовано на два місяці: директор шахти «Листяжна» Сергій Махраков, його заступник Андрій Молоствов, держінспектори Біловського територіального відділу Сибірського управління Ростехнагляду В’ячеслав Семикін та Сергій Винокуров, а також начальник ділянки шахти Сергій Герасименок.

Федеральний центр направить 76,8 млн рублів на виплату одноразової допомоги постраждалим та сім’ям загиблих в аварії. Сім’ї загиблих отримають по 1 млн. рублів. Постраждалі в аварії, яким завдано тяжкої та середньої тяжкості шкоди здоров’ю, – по 400 тис. рублів. У разі легких травм виплати становитимуть 200 тис. рублів.

Поділитись