Київ потрапив в топ-10 міст світу за забрудненістю повітря

Київ потрапив в топ-10 міст світу за забрудненістю повітря

Київ знову опинився в десятці міст з найбруднішим повітрям в світі.

За даними сайту IQAir на 19 квітня, українська столиця розташувалася на 9 сходинці антирейтингу за якістю повітря і забруднення атмосфери.

У неділю індекс забрудненості повітря в Києві становив 96 при нормі до 50. Обходять українську столицю міста Мексики, М’янми, Таїланду і В’єтнаму. Топ-10 очолюють Шеньян (Китай, 192), Ер-Ріяд (Саудівська Аравія, 190) і Джакарта (Індонезія, 160).

Таким чином, за два дні Київ опустився в списку – ще 17 квітня українська столиця була лідером антирейтингу.

Підвищення рівня забруднення повітря в Києві спостерігається на тлі лісових пожеж в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Незважаючи на роботу спецслужб, тління трав’яного настилу і пнів триває на території відразу кількох лісництв. В гасінні задіяні вертольоти.

Інформація про пожежу в районі ЧАЕС з’явилася 4 квітня. На наступний день в Державній службі України з надзвичайних ситуацій запевнили, що пожежники ліквідували відкритий вогонь, проте через три дні площа горіння збільшилася більш ніж в три рази, до 35 га.

Через 10 днів кілька джерел в екстрених службах запевнили, що пожежу ліквідовано, і загрози підвищення радіаційного фону в Києві немає.

Напередодні, 18 квітня, влада столиці закликали городян не виходити з дому і не відкривати вікна в зв’язку з високим рівнем задимлення.

Поділитись