Київ попросив Лондон про постачання системи ППО

Київ попросив Лондон про постачання системи ППО

Україна просила Великобританію про постачання Києву системи ППО, запит опрацьовується, повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.


“Так, це обговорювалося (прохання Києва про системи ППО). Обговорюються взагалі різні варіанти – від ракетного озброєння, яке дозволяє перекривати небо на підходах України, на великих висотах, до аналогів тих NLAW – переносних ракетних комплексів, які можуть вражати супротивника за всієї території України. Запити обробляються. На вашому місці я стежив би за аеропортом Бориспіль”, – сказав посол в інтерв’ю агентству “LIGA.net”, опублікованому в четвер.

У січні Великобританія поставила Україні кілька тисяч легких протитанкових ракет. Київ і західні держави останнім часом постійно заявляють про посилення “агресивних дій” з боку Росії біля кордонів України. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявляв, що Росія переміщає війська в межах своєї території та на власний розсуд. За його словами, це нікому не загрожує та нікого не повинно хвилювати.

Поділитись