Канцлер ФРН Олаф Шольц зробив заяву щодо НАТО

Канцлер ФРН Олаф Шольц зробив заяву щодо НАТО

Канцлер ФРН Олаф Шольц запевнив, що НАТО не має на меті зміни політичної влади в Росії, про що він висловився в ефірі програми Anne Will телеканалу ARD.

«Мета НАТО не в тому, щоб здійснити зміну режиму в Росії. Цього не хотів і президент США Джо Байден, хоча вчора у своєму виступі він сказав, що президент РФ Володимир Путін “більше не може залишатися на посаді”, – наводить його слова газета Zeit.

Шольц пояснив, що говорив із Байденом з цього питання, коли відвідував Білий дім раніше.

«Ми обидва повністю згодні з тим, що «зміна режиму» не є предметом та метою політики, яку ми проводимо, це справа народів та країн – відстоювати свою свободу», – додав канцлер Німеччини.

Свої коментарі Шольц озвучив у зв’язку з виступом американського президента у Варшаві, де Байден заявив, що російський президент нібито «не може залишатися при владі».

Пояснюватися за главу Білого дому довелося постійному представнику США при НАТО Джуліанні Сміт, яка заявила: США не прагнуть змінити владу в Росії. Білий дім у свою чергу уточнив слова американського лідера про управління Росією і заявив, що Байден говорив про неможливість дозволяти Путіну керувати своїми сусідами чи регіоном. А конгресмени просто засудили такі висловлювання Байдена на адресу президента іншої країни.

Поділитись