Канада та Австралія оголосили про введення санкцій проти Росії

Канада та Австралія оголосили про введення санкцій проти Росії

Канада вводить перший раунд економічних санкцій проти Росії у зв’язку із визнанням незалежності ЛНР та ДНР, заявив глава уряду Канади Джастін Трюдо.

Його колега з Австралії Скотт Моррісон також оголосив про санкції проти Росії.

Трюдо заявив, що Оттава “заборонить канадцям будь-які фінансові взаємодії” з ДНР та ЛНР, “операції з купівлею російського держборгу”. Канада вводить «санкції проти членів російського парламенту, які голосували» за визнання незалежності республік та проти держбанків Росії.

Прем’єр повідомив, що «дозволяє розгортання до 460 військових ЗС Канади для проведення операції», яка «включає відправку додаткових сил до Латвії, а також розгортання додаткового фрегата і патрульного літака берегової авіації».

Прем’єр-міністр Австралії заявив, що «Австралія також запровадить адресні санкції щодо восьми росіян, яким буде заборонено в’їзд до Австралії та заборонено будь-які фінансові операції, пов’язані з австралійськими структурами та організаціями». Крім того, «санкції стосуватимуться одного державного банку Росії та банків, пов’язані з оборонною та військовою промисловістю».

Прем’єр заявив, що його країна «негайно почне вводити санкції щодо фізичних осіб», «заборона на в’їзд та фінансові операції торкнеться восьми членів Ради безпеки» Росії. Вказується, що «список тих, щодо кого буде оголошено додаткові санкції, продовжать розширювати», під санкціями виявиться «широке коло осіб та організацій, які мають стратегічне та економічне значення для Росії».

Крім того, санкції будуть введені також щодо всіх підприємств та організацій ЛНР та ДНР, які працюють у сфері транспорту, енергетики та телекомунікації. Торкнуться вони всіх підприємств нафтогазовидобувної галузі республік.

Нагадаємо, мінфін США повідомив, що у зв’язку з визнанням Москвою ДНР та ЛНР Вашингтон запроваджує санкції проти представників «російських еліт», російського боргу, банків, а також проти футбольного клубу ЦСКА. Євросоюз також має намір запровадити санкції проти 351 депутата Держдуми Росії, 27 фізичних та юридичних осіб. Як заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, вони не зможуть більше їздити на шопінг у Мілані та влаштовувати вечірки у Сен-Тропі. Британія та Японія теж оголосили про санкції.

Поділитись