Кабмін змінив критерії по зонам карантину в Україні

Кабмін змінив критерії по зонам карантину в Україні

Кабінет міністрів змінив критерії, за якими регіони України класифікуються по зонам захворюваності на коронавірус COVID-19. Зокрема, було змінено показники, які визначають епідеміологічну ситуацію в регіоні.

Таке рішення було прийнято на засіданні уряду у середу, 12 серпня.

На засіданні міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні дуже швидко перейшли поріг у тисячу захворівших за добу. Також зростає кількість людей, які госпіталізуються.

“Раніше ми рівень загрози визначали за 4 показниками: кількість ліжок, випадків, тестувань та динаміка зростання кількості випадків. Ми об’єднали два показника і зараз визначатимемо по трьох показниках: заповненість ліжок, тестування, рівень захворювань на 100 тис населення за 14 днів”, – зазначив він.

За словами Степанова, кількість тестувань має бути не менше, ніж 24 на 100 тисяч протягом семи днів, показник захворюваності за 14 днів не повинен перевищувати базовий рівень захворюваності – 40 випадків на 100 тисяч за 14 днів.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій приймає рішення щодо зон кожні сім днів, рішення про послаблення карантину в регіоні не може бути переглянуто раніше, ніж за 14 днів.

Якщо рівень завантаженості ліжок п’ять днів поспіль по всьому регіону 50% і більше, то на території всього регіону встановлюється помаранчевий рівень, якшо більше 75% – червоний рівень.

Поділитись