Юлія Тимошенко оголосила про початок формування воєнного кабінету

Юлія Тимошенко оголосила про початок формування воєнного кабінету

Юлія Тимошенко повідомила про початок формування так званого воєнного кабінету, який опікуватиметься розвитком стратегії миру для України.

«Оголошую початок формування воєнного кабінету, склад якого буде оприлюднений до президентських виборів. Країна повинна побачити склад майбутнього воєнного кабінету», – сказала лідер «Батьківщини» під час виступу на Національному форумі «Нова стратегія миру та безпеки», що проходить у Києві.

Вона наголосила, що опікуватиметься цим процесом екс-депутат та колишній віце-прем’єр-міністр уряду АР Крим Андрій Сенченко, який «має досвід врегулювання гострих конфліктів, що відбувались на півострові в ці роки».

За словами Юлії Тимошенко, нині Україна потребує формування глибоко професійного стратегічного мислення і адекватного стратегічного планування, чого не забезпечив нинішній Президент України.

«У реальному житті Петро Порошенко затвердив воєнну доктрину лише через 1,5 року після початку війни, а завдання сформувати морську доктрину було поставлене лише на 5-й рік війни, що довело ситуацію до ризику втрати Азовського моря», – обурилась лідер партії.

Вона додала, що команда «Батьківщини» ініціює розробку стратегічної військової доктрини і відповідних законопроектів, які будуть «абсолютно адекватними до всіх глобальних викликів».

Поділитись