Ізраїльські війська зруйнували будинки в палестинській громаді

Ізраїльські війська зруйнували будинки в палестинській громаді

Ізраїльські військові знесли значну частину палестинської громади на Західному березі, залишивши без житла 73 людини, у тому числі 41 дитину.


Організація Об’єднаних Націй назвала знос у громаді Хірбет-Хумса “найбільшим інцидентом примусового переміщення за останні чотири роки”.

Ізраїльський координатор урядової діяльності на територіях (COGAT), який управляє окупованим Західним берегом, заявив, що сім наметів і вісім ручок були знищені, оскільки вони були незаконно побудовані в зоні стрільби в долині Йордану.
“Ми зазначимо, що примусове забезпечення було здійснено відповідно до повноважень та процедур та з урахуванням оперативних міркувань”, – йдеться у заяві COGAT.

Івонн Хелле, старший чиновник Програми розвитку ООН на палестинських територіях, розкритикувала аргументи COGAT щодо знесення споруд, деякі з яких були передані як гуманітарна допомога. “Відсутність виданих Ізраїлем дозволів на будівництво, як правило, називається причиною, хоча через обмежувальний і дискримінаційний режим планування палестинці майже ніколи не можуть отримати таких дозволів. Знесення є ключовим засобом створення середовища, призначеного для примушення палестинців залишити свої будинки”, – сказала вона.

Цього року 869 палестинців, які проживають на Західному березі та в Східному Єрусалимі, залишилися без даху над головою після широкомасштабних руйнувань, повідомляє ООН.

На фото: залишки палестинського села в Хірбет-Гумсі на Західному березі.

Поділитись