Ізраїль завдав ударів по об’єктах ЗС Сирії у відповідь на ракетний обстріл

Ізраїль завдав ударів по об’єктах ЗС Сирії у відповідь на ракетний обстріл

Ізраїльські винищувачі завдали ударів по військовому комплексу четвертої дивізії сирійської армії, радіолокаційних систем та артилерійських позицій у відповідь на запуск ракет територією єврейської держави з Сирії.

Про це повідомила у неділю прес-служба Армії оборони Ізраїлю.

«Деякий час тому винищувачі завдали додаткових ударів по цілям на території Сирії, у тому числі по військовому комплексу 4-ї дивізії ЗС Сирії, військовим радіолокаційним системам і артилерійським постам, що використовуються ЗС Сирії. Це послідувало за попередніми ударами сьогодні по сирійській території , з яких були випущені ракети у бік ізраїльської території, які були нанесені БПЛА у відповідь на ракетні пуски по території Ізраїлю. Армія оборони Ізраїлю вважає Сирію відповідальною за всі дії, що відбуваються на її території, і не допустить жодних спроб порушення суверенітету Ізраїлю», – йдеться у заяві військових.

Крім того, Ізраїль відповів артилерійським вогнем на ракетні обстріли районами, звідки вівся вогонь, зазначили в прес-службі.

Ізраїльські військові зафіксували у суботу ввечері запуск трьох ракет із території Сирії, одна з них перелетіла на ізраїльську територію та впала у незаселеній місцевості на Голанських висотах. За кілька годин у неділю вночі «ще три ракети були випущені з території Сирії у напрямку Ізраїлю, дві з них перелетіли на територію Ізраїлю», повідомила армійська прес-служба. Військові уточнили, що під час другої ракетної атаки з боку Сирії «одна ракета впала в незаселеній місцевості, друга була перехоплена системою ППО».

Голани, які належали Сирії з 1944 року, були захоплені Ізраїлем у 1967 році в ході Шестиденної війни. 1981 року Кнесет (ізраїльський парламент) ухвалив закон про Голанські висоти, в якому в односторонньому порядку було проголошено суверенітет єврейської держави над цією територією.

Анексію було визнано недійсною резолюцією 497 Ради Безпеки ООН від 17 грудня 1981 року.

Поділитись