Ізраїль завдав авіаудару за участю 80 літаків по сектору Газа

Ізраїль завдав авіаудару за участю 80 літаків по сектору Газа

Після атак ізраїльської армії по об’єктах палестинських угрупувань ХАМАС і «Ісламський джихад» міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц заявив, що це був «тільки початок» і військові мають ще безліч цілей в секторі Газа.

За словами Ганц, армія оборони Ізраїлю діє спільно зі службою загальної безпеки ШАБАК і поліцією. Проведено сотні атак, підірвані башти, тунелі на території сектора Газа, була зруйнована інфраструктура, у нас ще безліч цілей, які ми будемо атакувати, це тільки початок, – сказав міністр оборони країни.

Найбільша за останні роки ескалація на кордоні сектора Газа почалася ввечері в понеділок, 10 травня. Десятки ракет були випущені по території Ізраїлю з сектора Газа, більшість з них або приземлилися на відкритій місцевості, або були перехоплені системою ПРО «Залізний купол». В результаті ударів Ізраїлю по сектору Газа загинули щонайменше 22 палестинців, включаючи дев’ять дітей. Ще близько 106 людей отримали поранення.

Сирени повітряної тривоги не затихають в Ізраїлі з минулої ночі в містах, що межують з палестинським анклавом, і в Ашкелоні. З 13:00 11 травня угруповання Палестини приступили до обстрілу міста Ашдод. Увечері повідомлялося про спрацювали сирени повітряної тривоги в Тель-Авіві і його передмістях.

Армія Ізраїлю для зміцнення підрозділів під час проведеної операції проти палестинських ісламістів «Вартові Стіни» закликала п’ять тисяч і резервістів.

Раніше повідомлялося, що ракетний обстріл Тель-Авіва став причиною припинення польотів ізраїльським міжнародним аеропортом Бен-Гуріон.

Поділитись