Ізраїль представить комплекс активного захисту бронетехніки Trophy

Ізраїль представить комплекс активного захисту бронетехніки Trophy

Ізраїльська компанія Rafael представить у вівторок модернізований варіант комплексу активного захисту бронетехніки Trophy.

Демонстрація пройде в рамках виставки International Armoured Vehicle 2021, пише Telegram-канал “Військовий оглядач”.

Призначена для захисту танків від протитанкових ракет (ПТКР і РПГ). Система створює над танком захисну контрольовану напівсферу, відстежуючи за допомогою радарів потенційні загрози і знищуючи випущені по машині протитанкові ракети.

Схема дії — спеціальний детектор визначає, звідки ведеться вогонь, потім бортовий комп’ютер обчислює траєкторію польоту боєприпаса і дає команду пристрою, який знищує його на підльоті.

Складається з РЛС, які виявляють і ідентифікують спрямовані на танк ПТКР і реактивні гранати, пускають у хід пускові установки, що викидають назустріч перехоплювачі, які руйнують боєголовку перш, ніж вона завдасть удар. РЛС фірми «Elta», пов’язана з чотирма антенами, розташованими на передній і кормовій частинах і бортах платформи, і забезпечує захист в секторі 360°, і двох розроблених фірмою Rafael механізмів знищення підлітаючих засобів ураження, розміщених на кожному борту платформи.

Базова версія, розроблена для установки на танках «Меркава», важить 771 кг і має автоматичну систему перезарядки. «Трофі Лайт» (ASPRO-A-L), якою може оснащуватися різна бронетанкова техніка вагою 15-30 т, також має автоматичну систему перезарядки, зменшену пускову установку і важить 454 кг. «Трофі Ультра-Лайт» (ASPRO-A-UL), призначена для більш легких апаратів, важить лише 270 кг, має тільки кілька «протиснарядів» і не оснащена автоматичною системою перезарядки.

Поділитись