Італія ухвалила резолюцію щодо військових дій в Україні

Італія ухвалила резолюцію щодо військових дій в Україні

Італійський сенат ухвалив резолюцію щодо української кризи.

Раді міністрів поставлено завдання вимагати від влади Росії «негайного припинення бойових дій» в Україні та виведення з території країни всіх військових підрозділів, брати участь у процесі деескалації та докладати дипломатичних зусиль для пошуку мирного врегулювання.

Питання постачання озброєнь Україні відображене у тексті резолюції у «формулюванні про широке залучення парламенту» до схвалення нових військових постачань. Повідомлення про позитивний результат резолюції з’явилися після виступу прем’єр-міністра країни Маріо Драгі в сенаті. Документ схвалили 219 голосами за при 20 проти та 22 утриманих.

Раніше Сенат і Міністерство оборони Італії повідомили, що на них було здійснено кібератаку, відповідальність за яку взяло на себе російське хакерське угруповання Killnet. За інформацією ЗМІ, сайти відомств стали недоступними внаслідок нападу хакерів. При цьому хакери Killnet написали, що до злому сайтів італійських держорганів вони непричетні, однак вони не несуть відповідальності за діяльність окремих частин угруповання.

Поділитись