Італійських лікарів покусали мігранти, заражені СOVID-19

Італійських лікарів покусали мігранти, заражені СOVID-19

Троє мігрантів з Нігерії, які кілька днів тому були госпіталізовані в Італії з діагнозом COVID-19, покусали медпрацівників під час спроби втечі з лікарні.

Інцидент стався в Римі. Дві жінки та чоловік з позитивними результатами тестів на коронавірус вимагали випустити їх з лікарні. Отримавши відмову, вони спробували вирватися на свободу силою. При цьому пустили в хід кулаки і власні зуби. Приводом для обурення нігерійців послужило те, що з лікарні виписали ще одного мігранта – 16-річного бенгальця, у якого тести на COVID-19 дали негативний результат.

Для утихомирення розбушувалися пацієнтів лікарі викликали загін карабінерів. В ході бійки постраждали як медики, так і силовики. Крім того, було пошкоджено майно госпіталю.

На нігерійців були складені протоколи, а деякі політики в черговий раз підняли питання про мігрантів. Так, лідер правоцентристської партії «Ліга» Маттео Сальвіні заявив, що влада навмисне замовчують справжню кількість мігрантів в країні, чим ставлять під загрозу безпеку італійців, повідомляє видання il Messaggero.

Поділитись