Іранські БПЛА не вплинуть на перебіг війни, – ISW

Іранські БПЛА не вплинуть на перебіг війни, – ISW

Використання російськими військовими іранських безпілотників Shahed-136 навряд чи суттєво вплине на перебіг війни в Україні, йдеться у доповіді експертів американського Інституту дослідження війни (ISW).

Аналітики зазначили, що використання цих безпілотників не призводить до ефектів, аналогічних до використання Україною американських систем HIMARS.

Росіяни не направляють безпілотники на асиметричні вузли поблизу поля бою, але використовували багато цих БПЛА для поразки цивільних цілей у тилових районах. Фахівці висловили припущення, що, ймовірно, вони сподіваються викликати нелінійний ефект за допомогою терору.

В ISW зазначили, що російські війська, можливо, вже використали нетривіальний відсоток поставок Shahed-136, якщо твердження про надані Росії «сотні» безпілотників правильні.

Крім цього, у доповіді йдеться, що українські війська, ймовірно, продовжили контрнаступальні операції на північному сході Харківської області в районі Куп’янська та операції вздовж дороги Кремінна-Сватове на заході Луганської області.

А росіяни утворюють оборонні позиції у верхній частині Херсонської області. Вони продовжили наземні атаки на Донеччині і могли досягти нових успіхів у районі Бахмута. Також росіяни продовжували завдавати артилерійських, авіаційних та ракетних ударів на захід від Гуляйполя, а також у Дніпропетровській та Миколаївській областях.

Поділитись