Іран готовий передати чорні ящики збитого українського Boeing в Париж

Іран готовий передати чорні ящики збитого українського Boeing в Париж

Іран повідомив Міжнародну організацію цивільної авіації про свою готовність передати чорні ящики збитого в січні українського Boeing для розшифровки в Париж за згодою інших країн, що беруть участь в розслідуванні авіакатастрофи.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на джерела. За його даними, в середу представник Тегерана на онлайн-зустрічі з радою керівників ІКАО заявив, що Іран направить бортові самописці французькому Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації (BEA), як тільки на це дадуть згоду інші учасники розслідування – Україна, Канада і США.

Іранське агентство ISNA 31 травня повідомило про те, що влада Ірану вирішили не відправляти бортові самописці збитого літака на Україну. Відзначається, що причиною такого рішення стала затримка відповіді української сторони на пропозиції Ірану. Агентство уточнює, що чорні ящики будуть відправлені в іншу країну, якої, ймовірно, стане Франція. 3 травня заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін за підсумками зустрічі з послом Ірану заявив, що іранська сторона спростовує повідомлення ЗМІ про передачу самописців Франції.

Boeing 737 “Міжнародних авіаліній України” зазнав аварії 8 січня через кілька хвилин після вильоту з аеропорту Тегерана. Загинули 176 осіб – громадяни декількох держав. Пізніше Іран визнав, що літак помилково збили його сили протиповітряної оборони.

Поділитись