Інтерпол відмовився шукати православних олігархів з Росії

Інтерпол відмовився шукати православних олігархів з Росії

Інтерпол назвав справу колишніх власників Промсвязьбанка Дмитра та Олексія Ананьєва, яких звинувачують в Росії в розтраті і відмиванні грошей, політичним і відмовився їх шукати.

Про це повідомляє «Коммерсант».

Відзначається, що комісія Інтерполу розглянула 70-сторінкову скаргу адвокатів Ананьєва, після чого вирішила вважати їх кримінальну справу політично мотивованою. Крім того, генеральний секретаріат Інтерполу видалив всі дані про православних олігархів з розшукової бази організації. Адвокати відстоювали позицію, що переслідування братів потрібно для відбирання успішного приватного банку з метою обслуговування оборонного сектора в умовах санкцій.

Раніше окружний суд Лімасола на Кіпрі за позовом банку «Траст» заарештував по всьому світу активи колишніх власників Промсвязьбанка братів Дмитра та Олексія Ананьєва, а також їхніх дружин на суму 267 мільйонів євро. До цього Слідчий комітет Росії звинуватив колишніх власників Промсвязьбанка в заподіянні шкоди кредитної організації на десятки мільярдів рублів. Їх запідозрили у виведенні за кордон і відмиванні в цілому 87,2 мільярда рублів.

Ананьєви відомі тісними зв’язками з Російською православною церквою. Бізнесмени регулярно жертвували гроші на будівництво храмів і монастирів. Через це їх часто називають православними олігархами.

Поділитись