Інтерпол санкціонував арешт сина екс-президента Малі

Інтерпол санкціонував арешт сина екс-президента Малі

Каріма Кейту розшукують у зв’язку зі зникненням в 2016 році журналіста Барам Туре, який займався розслідуваннями в тижневику Le Sphinx.


Інтерпол видав міжнародний ордер на арешт Каріма Кейту, який є сином екс-президента Малі Ібрагіма Бубакара Кейту, який покинув свій пост після військового перевороту в 2020 році, повідомляє у вівторок Agence France-Presse (AFP). Карім розшукується у зв’язку зі зникненням журналіста в 2016 році.

За даними джерел агентства в правоохоронних органах, ордер був виданий після відповідного запиту судді в Бамако, столиці Малі. Офіційний представник Інтерполу в Малі, який вважав за краще “зберегти анонімність”, підтвердив AFP існування цього запиту.

Розслідування пов’язане зникненням 50-річного журналіста Барам Туре, який займався розслідуваннями в тижневику Le Sphinx. Його сім’я і директор видання Адама Драме повідомляють, що про його місцезнаходження немає відомостей з 29 січня 2016 року.

Після військового перевороту, в результаті якого в серпні 2020 року було скинуто його батько, Карім Кейту перебрався в Кот-д `Івуар.

Поділитись