Індія почала розгортати один із закуплених у Росії комплексів ракетної системи С-400

Індія почала розгортати один із закуплених у Росії комплексів ракетної системи С-400

Індія розпочала розгортання першого полкового комплексу російської зенітної ракетної системи (ЗРС) С-400 “Тріумф”, він буде поставлений на бойове чергування на початку квітня.

Про це у понеділок повідомила газета Hindustan Times із посиланням на джерела.

За їхніми даними, ЗС Індії планують використати п’ять закуплених у Росії полків С-400 до початку 2023 року. Всі вони будуть використовуватися для відображення повітряної загрози Китаю. Раніше повідомлялося, що перший полк ЗРК дислокуватиметься в штаті Пенджаб на західному кордоні з Пакистаном.

Контракт на постачання п’яти полкових комплексів ЗРС С-400 “Тріумф” вартістю $5,43 млрд було підписано під час візиту президента Росії Володимира Путіна до Індії у жовтні 2018 року. Це викликало серйозне невдоволення Вашингтона, який загрожує застосуванням санкцій щодо держав, які набувають у РФ сучасних систем озброєнь і військової техніки, відповідно до прийнятого в 2017 році закону CAATSA (“Про протидію противникам Америки через санкції”).

С-400 “Тріумф” – російська зенітна ракетна система великої та середньої дальності. Вона призначена для ураження засобів повітряного нападу та розвідки та будь-яких інших повітряних цілей в умовах інтенсивної вогневої та радіоелектронної протидії. Система здатна на дальності до 400 км уражати літаки та крилаті ракети, на дальності до 60 км – балістичні цілі, що летять зі швидкістю до 4,8 км/с, а також знищувати цілі на висоті до 30 км.

Поділитись