Євросоюз покарав Росію новими санкціями за кібератаки

Євросоюз покарав Росію новими санкціями за кібератаки

Влада Євросоюзу ввів нові санкції проти структур і громадян Росії і Китаю за кібератаки. Обмеження були введені в рамках спрощеного механізму ЄС, який був створений рік тому.

Про це повідомляється на сайті ЄС у четвер, 30 липня.

“Шість фізичних осіб і три організації або органи повинні бути включені в перелік фізичних і юридичних осіб, які підпадають під дію обмежувальних заходів. Ці особи і організації або органи несуть відповідальність, надають підтримку або були залучені в кібератаки або спроби кібератак, включаючи спробу кібератаки проти ОЗХЗ і кібератаки, публічно відомі як WannaCry і NotPetya, а також операція Cloud Hopper”, – говориться у повідомленні.

Зокрема, під санкції потрапили головний центр спецтехнологій Генерального штабу ЗС РФ і четверо громадян Росії – Олексій Мінін, Олексій Моренець, Євгеній Серебряков и Олег Сотников.

В кінці травня представник МЗС Німеччини повідомив, що Берлін звернеться до європейських структур з проханням ввести санкції щодо росіян, відповідальних за здійснену в 2015 році кібератаку на Бундестаг.

В середині липня офіційний представник МЗС ФРН Райнер Бройль заявив, що Берлін почав переговори з країнами ЄС про санкції проти росіян. “Це новий режим санкцій, який ми намагаємося задіяти вперше”, – зазначав тоді Бройль.

Так званий режим кіберсанкцій ЄС має на увазі, зокрема, заборону на в’їзд до країн союзу і заморожування активів.

Поділитись