ЄС планує відкрити кредитні лінії для малого та середнього бізнесу України

ЄС планує відкрити кредитні лінії для малого та середнього бізнесу України

Європейський Союз спільно з міжнародними фінансовими інституціями працює над наданням малому і середньому бізнесу України кредитних ліній на 10 млн у гривнях і 10 млн у євро.

Про це заявив глава Представництва ЄС в Україні Матті Маазікас, пишуть finance.ua.

“Так, ми працюємо над кредитними лініями, щоб надати 10 млн у гривнях і ще 10 млн у євро. Тут робота триває. Я з нетерпінням чекаю можливості оголосити про конкретні деталі незабаром”, – сказав він.

Крім того, посол детально розповів про допомогу на суму 190 млн євро, надану днями Україні Єврокомісією.

“Відповідь ЄС на глобальну кризу формувалася поступово. Маючи досвід із допомогою ЄС, я повинен сказати, що реакція ЄС змінилася досить швидко. Від початкових близько 80 млн євро допомога зараз зросла до 190 млн євро, які ми змогли мобілізувати для України, працюючи над трьома головними напрямами”, – пояснив Маазікас.

За його словами, напрямами є спрямування допомоги на підтримку невідкладних потреб української системи охорони здоров’я та допомога українському громадянському суспільству.

Також, за його словами, триває співпраця з міжнародними фінансовими інституціями, такими як, Європейський інвестиційний банк та іншими, для того, щоб відкрити кредитні лінії для малих і середніх підприємств в Україні.

Поділитись