ЄС допустив блокування поставок вакцини AstraZeneca в Британію

ЄС допустив блокування поставок вакцини AstraZeneca в Британію

Європейський союз уважно вивчить всі запити на поставку вакцин проти коронавируса AstraZeneca в Великобританію, в організації допустили їх відхилення до моменту виконання виробником зобов’язань по поставкам.

Про це в понеділок, 22 березня, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

За даними агентства, у ЄС є власні угоди з компанією, проте його умови не дотримуються. У зв’язку з цим будь-які вакцини і інгредієнти, які створені на заводах Європи, поки будуть зарезервовані для місцевих поставок.

20 березня глава ЄК Урсула фон дер Ляйен заявила, що у організації є можливість заборонити експорт вакцини компанії AstraZeneca з Євросоюзу (ЄС). Вона зазначила, що причиною для обмеження експорту може стати той факт, що компанія скоротила узгоджені поставки препарату в ЄС. За даними глави ЄК, AstraZeneca поставили лише 30% від того обсягу вакцини, що був узгоджений.

За день до цього повідомлялося, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) не виявлено зв’язку освіти тромбозів з щепленням препаратом AstraZeneсa. За даними вчених, користь від вакцини значно перевищує потенційні ризики.

Поділитись