Єменські хусити обіцяють «рішучу відповідь» після нового удару США

Єменські хусити обіцяють «рішучу відповідь» після нового удару США

Рух хуситів погрожував «сильною та ефективною відповіддю» після того, як Сполучені Штати вночі завдали ще одного удару по Ємену, що ще більше посилило напруженість, оскільки Вашингтон обіцяє захищати судноплавство від нападів прихильників Ірану.

Ці удари посилили занепокоєння щодо ескалації конфлікту, який поширився в регіоні після того, як палестинське бойове угруповання ХАМАС та Ізраїль почали війну, а союзники Ірану також вступили в бійку з Лівану, Сирії та Іраку.

Останній удар, який, за словами США, влучив у радар, стався через день після десятків американських і британських ударів по об’єктах Хуті в Ємені.

«Цей новий удар матиме тверду, сильну та ефективну відповідь», — сказав Al Jazeera речник хуситів Насрулдін Амер, додавши, що постраждалих і «матеріальних збитків» немає.

Мохаммед Абдулсалам, інший речник хуситів, сказав Reuters, що удари, включно з нічним ударом по військовій базі в Сані, не мали суттєвого впливу на здатність угруповання перешкоджати пов’язаним із Ізраїлем суднам проходити через Червоне та Аравійське моря.

У п’ятницю Пентагон заявив, що американсько-британські удари мали «добрий ефект».

Ханс Грундберг, спеціальний посланник ООН у Ємені, у суботу закликав до максимальної стриманості «всіх учасників» у Ємені та попередив про дедалі небезпечнішу ситуацію в регіоні.

Хусити кажуть, що їхня морська кампанія спрямована на підтримку палестинців, які перебувають під ізраїльською облогою та нападами в Газі, якою керує ХАМАС, який підтримує Іран. Багато суден, які вони атакували, не мали зв’язку з Ізраїлем.

Поділитись