Єгипет та Індія інвестують 8 мільярдів доларів у виробництво відновлюваної енергії

Єгипет та Індія інвестують 8 мільярдів доларів у виробництво відновлюваної енергії

Єгипет і найбільша в Індії компанія з виробництва відновлюваної енергії ReNew Power підписали в середу меморандум про взаєморозуміння щодо створення в економічній зоні Суецького каналу промислового комплексу з виробництва екологічно чистого палива із загальним обсягом інвестицій близько $8 млрд.

Про це повідомляє єгипетський портал новин Al Akhbar.

Як розповів голова Генерального управління економічної зони Суецького каналу Яхья Закі, меморандум з індійською компанією є попередньою домовленістю щодо реалізації проекту у сфері зеленого палива, який розрахований до 2029 року. За його словами, на першому етапі в період 2023-2025 років планується інвестувати $710 млн. і вийти на виробництво 100 тис. тонн “зеленого аміаку” та 20 тис. тонн “зеленого водню”.

Загальні виробничі потужності після завершення другого етапу (з 2025 по 2029 рік) досягнуть 220 тис. тонн водню та 1,1 млн. тонн аміаку. Цільові інвестиції на цей період оцінюються у $7,147 млрд. Підприємство розміститься на площі 600 тис. кв. м у районі Айн-Сохни на узбережжі Суецької затоки Червоного моря за 120 км від Каїра.

Наразі економічна зона Суецького каналу вже підписала вісім меморандумів про взаєморозуміння в галузі локалізації та виробництва екологічно чистого палива з низкою міжнародних компаній та альянсів, у тому числі датською судноплавною та логістичною компанією A. P. Moller-Maersk, норвезькою Scatec, а також Renewables і єгипетської Zero West, що базується в ОАЕ.

Поділитись