Є загроза обвалення відносин з США, – посольство Росії

Є загроза обвалення відносин з США, – посольство Росії

Після вчорашнього інтерв’ю президента США, в якому він назвав Володимира Путіна «вбивцею», Москва відкликала свого посла для консультацій, а поки він готується до від’їзду 20 березня, посольство зробило офіційну заяву.

У ньому метою перебування Антонова в Москві було названо обговорення шляхів виправлення перебувають в кризі російсько-американських зв’язків.

«Ситуація, що склалася стала наслідком цілеспрямованої політики Вашингтона, який протягом останніх років, по суті свідомо, заводив двостороння взаємодія в глухий кут. Неконструктивний курс адміністрації щодо нашої країни не відповідає інтересам Росії і США, а окремі непродумані заяви американських керівників і зовсім ставлять під загрозу обвалення і без того надмірно конфронтаційні відносини.

Ми виступаємо за налагодження діалогу двох постійних членів Ради Безпеки ООН, що несуть особливу відповідальність за міжнародний мир і безпеку.

Виходимо з того, що добрі і прагматичні зв’язки між Росією і США відповідають сподіванням народів наших держав і міжнародного співтовариства», – йдеться в повідомленні.

Поділитись