ID-картки не будуть містити інформації про сімейний стан українців

ID-картки не будуть містити інформації про сімейний стан українців

ID-карти незабаром не міститимуть інформації про «прописку» і сімейний стан. Мало того, на чіп не будуть навіть вносити відомості про дітей.

На думку керівника Державної міграційної служби (ДМС) Максима Соколюка, головною проблемою ID-карти є обов’язкове доповнення у вигляді паперової довідки про «прописку». Держава намагалася позбутися від паперових паспортів, але у підсумку до ID-картки потрібен додатковий «папірець».

Такий «папірець» є бідою України, якої необхідно якомога швидше позбутися, заявив Соколюк в інтерв’ю «Європейській правді».

Чиновник вважає, що поява в Україні Міністерства інформаційної трансформації прискорить процес позбавлення від непотрібної паперової документації. Крім того, Соколюк повідомив, що в ДМС планують взагалі прибрати з чіпа не тільки інформацію про прописку, а й відомості про сімейний стан та дітей.

Також чиновник додав, що відомство зробить все від нього залежне, щоб максимально виключити з обігу паперові документи і замінити їх електронними, та зробити так, щоб навіть банки не вимагали від клієнта довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.

Замість паперових носіїв вся інформація буде міститися в електронному вигляді і у будь-якого державного або правоохоронного органу буде можливість отримати відомості про людину за допомогою електронного сервісу. У Дніпрі, Миколаєві, Рівному та Львові місцева влада вже створила електронний реєстр територіальної громади і у громадян не вимагають довідок про «прописку». У Дніпрі пішли далі і внесли до реєстру відомості про склад сім’ї кожного жителя.

Поділитись