Японія зробила заяву щодо Північної Кореї через запуск ракет

Японія зробила заяву щодо Північної Кореї через запуск ракет

Японія заявила протест Північній Кореї у зв’язку з пусками ракет, повідомляє ЗМІ з посиланням на міністра оборони країни Ясукадзу Хамада.

За його словами, КНДР цього року інтенсивно проводить ракетні пуски, тим самим підвищуючи напруженість та роблячи провокаційні дії. Міністр наголосив, що ці дії становлять загрозу миру та безпеці Японії, регіону та світової спільноти.

“КНДР порушує відповідні резолюції ООН. Наша країна заявила рішучий протест та засудження Північної Кореї через посольство в Пекіні”, – заявив Хамада.

У середу, 2 жовтня, о 08:50 зі східного узбережжя Північної Кореї було випущено як мінімум дві ракети. Передбачалося, що вони летіли нестандартною траєкторією, висота становила 150 і 100 кілометрів, дальність польоту – 150 та 200 кілометрів.

Шкоди японським морським і повітряним судам від ракет КНДР не зафіксовано.

Прем’єр-міністр Фуміо Кісіда заявив, що Японія скликає екстрене засідання ради національної безпеки у зв’язку із черговими ракетними пусками КНДР.

Пізніше південнокорейські військові заявили, що КНДР виконала запуск щонайменше 10 ракет різних типів. Інформація про всі типи ракет не наводилася.

Раніше МЗС КНДР на тлі чергових військових навчань Південної Кореї та США звинуватило останніх у підготовці до ядерної війни з Північною Кореєю та навмисному загостренні ситуації на Корейському півострові.

У зовнішньополітичному відомстві країни погрозили, що Вашингтон “заплатить”, якщо використовує силу проти Пхеньяну.

Поділитись