Хусити заявили про атаку балістичною ракетою командного штабу сил ОАЕ в Ємені

Хусити заявили про атаку балістичною ракетою командного штабу сил ОАЕ в Ємені

Рух “Ансар Аллах” (хусити) атакував балістичною ракетою оперативний штаб збройного угруповання під командуванням Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) у провінції Шабва.

Як передає телеканал Al Masirah, про це заявив у вівторок офіційний представник ВС бунтівників генерал Яхья Саріа.

“Удару піддався оперативний штаб еміратського ворога і його найманців, який здійснює командування в бойових зіткненнях в Шабве, – сказав він. – Мета була вражена за допомогою балістичної ракети, що призвело до великої кількості загиблих і поранених у їх лавах, зокрема серед еміратців”.

Так звана аравійська коаліція під командуванням Саудівської Аравії та представники ОАЕ поки що не коментують цю інформацію.

У Ємені з серпня 2014 року продовжується протистояння між урядовими силами та збройними формуваннями заколотників. У найбільш активну фазу воно перейшло із вторгненням до країни у березні 2015 року коаліції на чолі із Саудівською Аравією. Конфлікт, що триває понад шість років, призвів до виникнення найбільшої гуманітарної кризи у світі. За даними ООН, понад 24 млн. єменців (приблизно 80% населення країни) потребують гуманітарної допомоги, а кількість внутрішньо переміщених осіб перевищує 3 млн. осіб.

Хусити систематично здійснюють атаки за допомогою балістичних ракет та замінованих безпілотників, головною метою яких донедавна залишалася Саудівська Аравія та її інфраструктура, у тому числі нафтова. З середини січня заколотники тричі обстрілювали територію ОАЕ, пригрозивши нарощувати масштаб цих атак, якщо емірати не припинять “агресію в Ємені та його блокаду”.

Поділитись