Хусити планують нову військову операцію проти ОАЕ

Хусити планують нову військову операцію проти ОАЕ

Єменський бунтівний рух “Ансар Аллах” (хусити) найближчим часом оголосить про проведення нової військової операції на території Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

Про це повідомив у ніч на понеділок офіційний представник бунтівників бригадний генерал Яхья Саріа на своїй сторінці у Twitter.

“Найближчим часом буде опублікована важлива заява ВС Ємену (хуситів) з подробицями проведення широкомасштабної військової операції в глибині [території] ОАЕ”, – зазначив прес-секретар “Ансар Аллах”, не навівши інших подробиць.

Влада ОАЕ поки не дала коментарів щодо цієї заяви заколотників.

17 січня хусити здійснили атаку із застосуванням безпілотників та балістичних ракет на інфраструктуру Національної нафтової компанії Абу-Дабі, а також на будівельний майданчик у районі міжнародного аеропорту столиці ОАЕ. Внаслідок пожежі, що виникла на одному з об’єктів компанії, чотири людини загинули, більше п’яти отримали поранення.

У ніч на 24 січня Міноборони ОАЕ поінформувало про перехоплення та знищення двох балістичних ракет, які прямували хуситами на Абу-Дабі. Пізніше у відомстві заявили про знищення в Ємені установки для запуску балістичних ракет, які належали представникам “Ансар Аллах”.

Поділитись