ГУР повідомило, що росія шукає нові способи поширення фейків 

ГУР повідомило, що росія шукає нові способи поширення фейків 

Після затвердження у кремлі тем та наративів для чергового етапу інформаційної війни проти України росіяни шукатимуть нові способи для розповсюдження дезінформації.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Шукатимуть нових спікерів, які готові виступати ньюзмейкерами, нові медіа, які свідомо чи несвідомо можуть бути використані як майданчики для розміщення подібних наративів», ―  сказав Андрій Юсов.

За його словами, частина кремлівських агентів впливу або викрита, або втрачає ефективність, і цей факт підштовхує московитів до пошуку нових інструментів для дискредитації України.

«Коштів на це агресор не шкодує. Які б суми не виділялися на інформаційну війну ― а це десятки мільйонів доларів ― це завжди дешевше, якщо порівнювати з витратами на полі бою. ІПСО, попри свою дорогу вартість, вигідніше, аніж інвестувати у поле бою: 100 комп’ютерів дешевше, аніж один танк», ― додав представник ГУР МО України.

Андрій Юсов нагадав, що затверджена на нещодавній нараді у кремлі пропагандистська тематика спрямована на розхитування українського суспільства, руйнування антипутінської коаліції та на послаблення підтримки партнерів.

Поділитись