Христо Грозєв: РФ може завдати ядерного удару у разі провалу захоплення Києва

Христо Грозєв: РФ може завдати ядерного удару у разі провалу захоплення Києва

Журналіст-розслідувач проекту Bellingcat Христо Грозєв заявив, що РФ розглядає можливість застосування ядерної зброї проти України.

Про це Грозєв розповів в ефірі “Україна 24”.

За його словами, міністр оборони РФ Сергій Шойгу, який раптово зник, зараз переховується в секретному бункері під Уфою. Про це свідчать дані авіаперельотів.

Журналіст стверджує, що РФ ховатиме військове та політичне керівництво заздалегідь, якщо насправді розглядає ядерний сценарій.

За даними Грозєва, сам Путін ховається в іншому бункері, розташованому за Уралом. На уточнююче питання щодо того, наскільки ймовірним він вважає ядерний удар РФ по Україні, журналіст відповів:

«Ви знаєте, важко відповісти. Ми спілкувалися з людьми з російських спецслужб. Ті люди, які ще до початку війни, у грудні-січні нас попереджали, що це дуже ймовірно, що Путін сам дуже цього хоче, що він хвалився своєму близькому оточенню, що він готовий на це піти… Ось, навіть ці люди зараз кажуть, що він за перспективи повного провалу захоплення Києва може дати таке розпорядження. Але він не може застосувати ядерну зброю умовною червоною кнопкою. Ця червона кнопка існує, але є п’ять людей, які повинні виконати всі ці розпорядження по ланцюжку, перш ніж ракета з ядерним запасом вилетить. Наші джерела впевнені, що знайдуться щонайменше кілька із цих п’яти, які не виконають цей наказ. Він (Путін – ред.) розуміє, що такий ризик існує, тому навряд чи дасть цей наказ».

Поділитись