Газопроводи СП та СП-2 через отримані пошкодження відновленню не підлягають

Газопроводи СП та СП-2 через отримані пошкодження відновленню не підлягають

Газопроводи СП та СП-2 знищені назавжди.

Ушкодження двох гілок газопроводу «Північний потік» виявилися настільки великими, що їх відновлення просто неможливе. Крім пошкоджень, що сталися в результаті вибухів, до цього фактора додалася швидка корозія газопроводів через вплив солоної води на значну ділянку труб, у зв’язку з чим відновлення «Північного потоку» більше не можливе.

Передбачається, що вже наступного тижня можна буде дати повну оцінку пошкодженням газопроводів, проте газ продовжує виходити з пошкоджених ліній і зараз.

«Органи безпеки Німеччини припускають, що три труби балтійського газопроводу «Північний потік 1» та «Північний потік 2» назавжди виявляться марними після передбачуваних диверсій. Якщо їх не відремонтувати швидко, у трубопровід потрапить багато солоної води, яка викликає корозію, повідомили Tagesspiegel в урядових колах. За даними Данського енергетичного агентства, більше половини газу вже вийшло з постраждалих трубопроводів, тому лінії, ймовірно, мають бути порожніми в неділю, заявив голова Данського енергетичного агентства Крістоффер Бетцау на прес-конференції в середу», – повідомляє німецьке видання «Der Tagesspiegel».

Поділитись