Харківські курсанти опановують небо на військових літаках Л-39. Фоторепортаж

Харківські курсанти опановують небо на військових літаках Л-39. Фоторепортаж

В навчальній авіаційній бригаді на Харківщині відбулась показова льотна зміна під час якої курсанти третього курсу льотного факультету Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба вперше виконали польоти на навчально-тренувальних літаках Л-39. Про це йдеться на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook, передає Newformat.info.

У відомстві зазначили, що напередодні з курсантами було проведено повний комплекс заходів наземної підготовки. Особлива увага при цьому приділялась безпеці польотів.

“Після успішної здачі заліків «кожедубівці» приступили до практичних польотів на аеродромі військової частини. Під керівництвом досвідчених льотчиків-інструкторів майбутні аси успішно виконали ознайомчі польоти на літаках Л-39”, – йдеться у повідомленні.

Попереду у курсантів третього курсу майже три місяці інтенсивної практичної підготовки на реактивних літаках.

Кінцевим результатом практичного навчання стане успішне виконання самостійних польотів.

Нагадаємо, що у минулому році, 2 липня, під час виконання курсантом третього курсу Харківського національного університету Повітряних Сил чергового самостійного навчально-тренувального польоту на літаку Л-39 виникла нештатна ситуація, після якої літак впав у поле поблизу селища Старовірівка Куп`янського району на Харківщині. Як повідомив офіційний сайт МО України, пілот повідомив про неї групу керівництва польотів і було прийнято рішення про катапультування. Після катапультування та приземлення курсант самостійно вийшов на зв`язок та повідомив, що ушкоджень не має, стан здоров`я задовільний. За ним екстрено виїхала група пошуковців.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Поділитись