Губернатор Нью-Йорка оголосила режим НС через спалах віспи мавп

Губернатор Нью-Йорка оголосила режим НС через спалах віспи мавп

Губернатор Нью-Йорка Кеті Хокул оголосила у п’ятницю режим надзвичайної ситуації (НС) у штаті через спалах віспи мавп.

“Після аналізу останніх даних зі спалаху віспи мавп у штаті Нью-Йорк, я оголошую про режим НС для зміцнення наших зусиль щодо протистояння цьому спалаху”, – наводяться слова губернатора на сайті адміністрації штату.

Хокул зазначила, що кожен четвертий випадок у США зараження віспою мавп припадає на штат Нью-Йорк. “Моя команда і я працюємо цілодобово, щоб забезпечити більше вакцин, розширити тестування та відповідально інформувати суспільство про те, як убезпечити себе під час спалаху [захворювання]”, – додала Хокул.

За даними американських федеральних Центрів з контролю та профілактики захворювань, у штаті Нью-Йорк зафіксовано 1 345 випадків захворювання на віспу мавп. У другому за захворюваністю штаті США – Каліфорнії – наразі зареєстровано 799 випадків зараження.

До теперішнього часу у світі виявлено понад 22 тис. хворих на віспу мавп у 79 країнах. Понад 70% із них зареєстровано в Європі. 23 липня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила спалах віспи мавп надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я, що викликає стурбованість у міжнародному масштабі.

Поділитись