Грузинський лікар дала оцінку стану голодуючого Саакашвілі

Грузинський лікар дала оцінку стану голодуючого Саакашвілі

Грузинський лікар Нона Абесадзе дала оцінку стану екс-президента країни Михайла Саакашвілі, який голодує у в’язниці.

Як зазначила Абесадзе, сказати з точністю, скільки днів може витримати людина, яка голодує, неможливо. Зокрема, це залежить від ваги та жирових клітин людини, стану печінки, рівня глюкози в організмі, типу голодування, кількості споживаної рідини та іншого. “Пряма загроза життю настає на шостому тижні суворого голодування”, – попередила вона.

Стосовно Саакашвілі лікар припустила, що він отримує медикаментозну допомогу. “Тобто йому роблять переливання мікроелементами, тому говорити точно про його стан здоров’я мені важко”, – пояснила вона. При цьому навіть у разі надання допомоги після тривалого голодування організм може накопичити занадто багато токсинів. Політик може довести свій стан до критичного рівня, сказала Абесадзе.

Раніше уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що здоров’я Михайла Саакашвілі перебуває у критичному стані. Омбудсмен розповіла, що отримала листа від політика, в якому він повідомив про незадовільні результати аналізів, зроблених напередодні, на 35-й день голодування.

Михайла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня після того, як він незаконно проникнув на територію країни. Політика помістили у в’язницю за вироком, який заочно було винесено йому у справах про вбивство банкіра Сандро Гіргвліані кілька років тому. У в’язниці Саакашвілі оголосив голодування.

Поділитись