Група з 45 країн висунула Росії питання про інцидент з Навальним

Група з 45 країн висунула Росії питання про інцидент з Навальним

США і їх партнери з 44 країн по лінії Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) направили Росії список питань про інцидент з опозиціонером Олексієм Навальним.

Від Москви чекають відповіді протягом десяти днів, повідомляється на сайті Держдепартаменту США.

Сьогодні в Гаазі США і ще 44 країни представили питання до Російської Федерації щодо отруєння пана Олексія Навального на території Росії в минулому році, – наголошується в прес-релізі.

Десятиденний термін на відповідь передбачений конвенцією про заборону хімічної зброї. Передачу питань приурочили до відкриття 98-ї сесії виконавчої ради ОЗХЗ.

Олексій Навальний відчув себе погано 20 серпня 2020 року в літаку, що летів з Томська в Москву. Після екстреної посадки в Омську опозиціонера госпіталізували в місцеву лікарню. Потім його перевезли в клініку Charité в Берліні, де пізніше німецька військова лабораторія знайшла в аналізах Навального сліди отрути з групи «Новачок».

Раніше стало відомо, що польська премія «Лицар волі» оголосила лауреатом російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляється на сайті Фонду імені Казимира Пулавського, який заснував премію. Він стане другим росіянином, зазначеним нагородою. Замість Навального, який знаходиться в колонії, премію отримають його соратники Леонід Волков і Володимир Мілов.

Поділитись