Група шахраїв привласнювала квартири померлих киян

Група шахраїв привласнювала квартири померлих киян

Стало відомо, що у Києві завершили слідство щодо групи зловмисників, які шахрайськими методами привласнили п’ять квартир.

Як повідомляє Національна поліція Києва, злочинці знаходили квартири, які належали померлим киянам, підробляли документи на нерухомість та продавали її. Злочинців було троє – організатор угрупування, виконавець та жінка-спільниця, кожен з яких виконував в аферах з квартирами свою роль.

Виконавець отримував із бюро технічної інвентаризації документи щодо права власності та техпаспорти, а також оформляв на своє ім’я і безпосередньо продавав квартири. Спільниця надавала свої документи для виготовлення підроблених правовстановлюючих документів, а також підробляла документи про право власності.

Під час обшуків у організатора вилучили рушницю й підроблені документи, а також копії паспортів власників помешкань та квитанції за послуги БТІ. За період з 2017 по 2019 роки зловмисники заволоділи чотирма квартирами киян та одною квартирою, яка належить територіальній громаді міста Києва вартістю 4 000 000 гривень. Організатор – 44-річний мешканець Київської області, наразі є підсудним за аналогічні злочини у Дарницькому районі.

Злочинцям загрожує до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

Поділитись