Громадяни України зможуть залишитись у Росії без дозвільних документів

Громадяни України зможуть залишитись у Росії без дозвільних документів

Громадяни України а також  так званих ДНР та ЛНР мають право залишитися в Росії і після 17 серпня навіть без дозвільних документів, вислання їм не загрожує, повідомила офіційний представник МВС РФ Ірина Волк.


“МВС РФ повідомляє, що раніше опублікована інформація “Про зняття введених Російською Федерацією обмежень на транспортне сполучення з іноземними державами” була неправильно витлумачена низкою ЗМІ в частині, що стосується необхідності громадян України, Донецької Народної Республіки та Луганської Народної Республіки покинути територію Російської Федерації до 17 серпня 2022 року”, – сказала вона.

Вовк роз’яснила, що, незважаючи на зняття щодо України, ДНР та ЛНР тимчасових обмежень на транспортне сполучення, їхні громадяни можуть після 17 серпня 2022 залишатися в Росії навіть без дозвільних документів. “При цьому щодо них не будуть застосовуватися заходи, пов’язані із притягненням до адміністративної відповідальності за порушення режиму перебування та провадження трудової діяльності на території РФ, а також висилкою за межі РФ та обмеженням на в’їзд до РФ”, – наголосила вона.

За її словами, цим громадянам, у тому числі тим, хто не має документів, що засвідчують особу, або документів зі минулим терміном дії, рекомендується звертатися до територіальних органів МВС Росії для продовження терміну тимчасового перебування в РФ, отримання статусу біженця або тимчасового притулку, а також оформлення дозвільних документів проживання у Росії чи набуття громадянства РФ.

Поділитись