Греція вперше застосувала С-300 проти турецькі винищувачі F-16

Греція вперше застосувала С-300 проти турецькі винищувачі F-16

Зенітно-ракетні комплекси С-300, які перебувають на озброєнні Греції, відкрили вогонь турецькими винищувачами F-16, які спробували наблизитися до кордонів країни.

Незважаючи на пуск ракет, жоден турецький бойовий літак збитий не був, однак, інцидент цілком може призвести до збройного конфлікту між двома країнами.

Спочатку передбачалося. що грецькі засоби ППО лише навели ракети на свої цілі, готуючись здійснити пуск у разі порушення повітряного простору, проте, за даними видання «Військовий огляд», було зроблено й атаку, яка виявилася, проте, безрезультативною – жоден літак збитий не був.

«Під час польотів F-16 командування ВПС Туреччини в міжнародному повітряному просторі в Егейському морі та Східному Середземномор’ї (…) чергові турецькі літаки зазнали переслідування з боку Греції з російської системи ППО С-300, дислокованої на острові Кріт», – повідомляє російське видання, посилаючись на турецьких військових.

У Греції, у свою чергу, спростовують заяви з боку Міністерства оборони Туреччини, наголошуючи на тому, що необхідності застосування засобів ППО проти турецьких бойових літаків не було, а звинувачення Анкари – голослівні.

Поділитись