Греція відмовилася обмежувати видачу віз росіянам

Греція відмовилася обмежувати видачу віз росіянам

Греція не обмежуватиме видачу віз росіянам.

Візові центри та консульства країни в РФ продовжують їх видавати, заявили ЗМІ у посольстві країни в Москві. Так дипломати прокоментували ініціативу низки країн Євросоюзу обмежити видачу віз громадянам РФ.

«У Генеральному консульстві Грецької Республіки в Москві після від’їзду основного складу співробітників працює лише кілька людей, які, незважаючи на ситуацію, продовжують, як і раніше, докладати всіх можливих зусиль для надання якісних послуг російським громадянам, які бажають відвідати нашу країну», — зазначили у дипмісії.

«Щодо туристичного сезону в Греції, то слід зазначити, що нинішній сезон був найкращим з 2019 року, на туристичних курортах було зафіксовано рекорд за кількістю відпочивальників», — додали в посольстві Греції.

Останнім часом представники низки країн ЄС закликали заборонити видачу віз громадянам Росії, однак єдиної позиції з цього питання немає. Очікується, що візове питання обговорюватиметься на нараді під час неформальної зустрічі глав МЗС ЄС у Празі 30-31 серпня. У Кремлі заявляли, що сподіваються на тверезість мислення ЄС щодо видачі росіянам «шенгену».

Поділитись