Google оштрафували в Росії на майже 20 тисяч доларів США

Google оштрафували в Росії на майже 20 тисяч доларів США

Світовий суд в Москві оштрафував на 1,5 млн рублів компанію Google за неякісну фільтрацію в пошуковій системі забороненого контенту.

“Світовим судом Таганського району Москви винесено постанову про накладення штрафу в розмірі 1,5 млн рублів на компанію Google за повторне порушення, пов’язане з недостатньою фільтрацією в пошуковій системі забороненого контенту”, – сказала співрозмовниця ЗМІ.

На початку липня Роскомнадзор склав протокол про адміністративне правопорушення проти компанії Google за недостатні заходи по виключенню забороненого контенту з результатів пошукових запитів. За даними відомства, Google виробляє вибіркову фільтрацію пошукової видачі, а більше третини посилань з єдиного реєстру забороненої інформації зберігаються в пошуку. Згідно з чинним законодавством, оператори пошукових систем зобов’язані виключати з результатів пошукової видачі посилання на інтернет-сторінки із забороненою інформацією. Для цього вони повинні підключитися до Федеральної державну інформаційну систему, що містить перелік таких сторінок.

Ця справа стала другою щодо Google. У грудні 2018 року американська компанія була оштрафована за відмову від фільтрації забороненого контенту на 500 тис. рублів.

Поділитись