Гончарук не бачить передумов для створення аграрного відомства

Гончарук не бачить передумов для створення аграрного відомства

Передумов для для поділу Міністерства економіки, торгівлі і сільського господарства поки немає.

Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук в ефірі ICTV.

“Реалізація земельної реформи зараз дійсно супроводжується цим міністерством. Там є сильний заступник міністра. Ми думаємо, яким чином посилити цей напрямок, але я зараз не бачу передумов для поділу міністерства”, – сказав він.

Крім того Гончарук зазначив, що в уряді може з’явитися новий віце-прем’єр, який буде координувати економічний блок.

«Абсолютно точно, ми хочемо посилити економічний блок, тому що у нас фокус на залучення інвестицій, і нам точно потрібна людина в уряді, яка буде координувати міністерства економічного блоку, економіки, енергетики, інфраструктури, з фокусом на залучення інвестицій. І на те, щоб захистити промисловість. Тому щось стан справ, яке є в промисловості, вимагає особливої ​​уваги … Це може бути новий віце-прем’єр”, – сказав глава уряду.

У той же час планується посилити соціальний блок, адже це актуальне питання для України.

“Також ми прийняли рішення про розділення Міністерства ветеранів та окупованих територій. Буде окреме міністерство. Ми запропонували цю позицію (міністра окупованих територій) відомому юристу Олексію Резникову, і я не виключаю, що найближчим часом я внесу, а парламент підтримає це кадрове призначення”, – додав він.

Крім того, Гончарук додав, що теоретично може бути розділене Міністерство культури, молоді і спорту, але фінального рішення на цей рахунок поки немає. Він зазначив, що будь-яке рішення не повинно перешкодити підготовці до Олімпіади, яка знаходиться на «фінішній прямій». Є ідея про призначення на посаду міністра спорту в разі поділу Олександра Шовковського, але серйозно це питання не обговорювалося.

Поділитись