Гончарук назвав умови евакуації українців з Китаю

Гончарук назвав умови евакуації українців з Китаю

Прем’єр України Олексій Гончарук заявив, що українців з Китаю у зв’язку з поширенням нового типу коронавірусу евакуюють після того, як буде 100% упевненість, що інфекція не пошириться по території України.


Раніше на сайті посольства України в Китаї повідомлялося, що спецборт з громадянами України, які вирішили евакуюватися з Китаю у зв’язку зі спалахом коронавірусу, буде відправлений до Києва у вівторок. Пізніше посольство виправило повідомлення, прибравши з нього дату евакуації.

“Те, що евакуація зривається – не знаю, звідки у вас ця інформація. Ми продовжуємо шукати можливість її провести так, щоб не шукати додаткових ризиків для населення. Як тільки ми будемо на 100% впевнені, що евакуація не несе ризиків поширення цієї інфекції на території України, ми буквально миттєво проведемо всі необхідні евакуаційні дії. Це питання днів”, – сказав Гончарук на брифінгу.

За його словами, літак готовий, визначені місця, куди потенційно можна евакуювати людей, готується схема їх розміщення.
Гендиректор директорату громадського здоров’я МОЗ України Андрій Скіпальський раніше заявив, що влада розробляє план евакуації 60 своїх громадян з Китаю через нового типу коронавірусу 2019 nCoV.

Влада Китаю 31 грудня поінформувала Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) про спалах невідомої пневмонії в місті Ухані в центральній частині країни, в провінції Хубей. Фахівці встановили збудника хвороби – це коронавірус 2019 nCoV. Загальна кількість підтверджених випадків захворювання в Китаї, за останніми даними, перевищила 44 тисячі осіб, з них більше 1,1 тисячі померли.

Поділитись