Голосування щодо зміни Конституції в Росії може відбутися 26 квітня

Голосування щодо зміни Конституції в Росії може відбутися 26 квітня

Відразу кілька джерел у виборчих комісіях регіонів Росії розповіли про те, що всенародне голосування щодо зміни Конституції може пройти 26 квітня 2020 року.

Варто відзначити, що це неділя, коли і проводять голосування. При цьому членам виборчої комісії рекомендували не брати вихідні або відпустки. Аналогічну інформацію озвучили і в виборчої комісії Свердловської області, де також порадили чиновникам залишатися на робочому місці.

Так, 3 і 10 травня – святкові дні, голосування на яких ставити не прийнято. При цьому в 2020 році Росія відзначить 75-річчя Перемоги, до якого готуються абсолютно всі регіони. Експерти вже припускали, що голосування необхідно провести до травневих свят.

Нагадаємо, зміни в основний закон запропонував внести президент Росії Володимир Путін. За словами глави держави, вимоги міжнародного законодавства і договорів повинні відповідати тільки частині, що не суперечить конституції. Також ряду чиновників буде заборонено мати громадянство іншої країни.

Володимир Путін також запропонував регламентувати такий орган як Держрада, а Держдума отримає право затвердження кандидатури не тільки прем’єра, а й його заступників і рядових міністрів.

Поділитись