Глава «Нафтогазу» заявив, що на українців чекають проблеми з опаленням

Глава «Нафтогазу» заявив, що на українців чекають проблеми з опаленням

Глава української компанії “Нафтогаз” Юрій Вітренко заявив, що в країні можуть виникнути проблеми із забезпеченням людей теплом, якщо морози до мінус 15 градусів протримаються два тижні.

Такими є особливості енергетичних систем, зазначив він в ефірі телеканалу «1+1».

Якщо у лютому буде два тижні в Україні морозів по 15 градусів, то справді будуть проблеми. Але були б такі самі проблеми і три роки тому, і десять років тому. Тому що немає таких енергетичних систем у світі, які б проектувалися для того, щоб не було жодних проблем, незважаючи на температуру, — пояснив Вітренко.

Він також заспокоїв українців, заявивши, що в Україні поки що немає проблем з вугіллям.

Зараз усі, хто має отримувати тепло, це тепло отримує… «Нафтогаз» останніми днями навіть пропонував свою допомогу в імпорті вугілля, але поки що без цієї допомоги обходяться компанії, які генерують електроенергію, наприклад з вугілля, — наголосив глава компанії.

Уникнути проблем із опаленням можна, але для цього потрібні «нереальні» поклади газу та його обсяги у сховищах, а навіть «найбагатші країни світу не можуть дозволити собі такої розкоші», вважає Вітренко. За його словами, Київ прогнозує на 1 січня 2022 року «на 3% більше запасів газу», ніж середні запаси в минулі роки.

Раніше стало відомо, що обсягів газу в підземних сховищах України є достатньо, щоб країна пройшла опалювальний період, заявив Юрій Вітренко. При цьому ще 14 грудня менеджер нарікав на проблеми із запасами вугілля.

Поділитись