Глава МЗС України не вірить в розворот країни в бік Росії

Глава МЗС України не вірить в розворот країни в бік Росії

На даний момент поворот в сторону Росії Україні явно не загрожує, заявив в ефірі українського телебачення глава МЗС країни Дмитро Кулеба.

Дипломат зазначив, що за тими (політиками), хто рухає країну на Захід, стоїть весь український народ, і «цей вибір зроблений».

«Я не бачу ніяких ознак того, що Україна може повернутися в якесь «триєдине братство» з Росією, це абсолютно категорично … Але при цьому потрібно об’єднати зусилля всіх політичних сил, щоб Україна продовжувала рух в ЄС і НАТО», – додав Кулеба.

Він також заявив, що ніяких загроз безвізового режиму України і ЄС сьогодні немає, але додав, що «завжди буде хтось, хто буде бурчати і намагатися це зруйнувати».

За словами глави МЗС, особисто він не чує яких предметних претензій до подій в Україні, і з європейськими партнерами відбувається «нормальний діалог».

14 вересня президент Зеленський підписав указ про введення нової стратегії національної безпеки, в якому одним з базисних моментів є розвиток стратегічних відносин з ключовими іноземними партнерами, насамперед, з ЄС, НАТО і США.

Поділитись