Глава МЗС Угорщини пояснив, чому «Супутник V» не визнають у Європі

Глава МЗС Угорщини пояснив, чому «Супутник V» не визнають у Європі

Проблема визнання російської вакцини “Супутник V” у Європі є політичним питанням, заявив в інтерв’ю міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Він додав, що західноєвропейські колеги в кулуарах говорять про ефективність препарату, проте на публіці поводяться зовсім інакше.

Це політичне та ідеологічне питання. Дуже цим розчарований. Дратує, що кожного разу, коли я розмовляю зі своїми західноєвропейськими колегами, вони стверджують, що російська вакцина дуже ефективна та добре працює. Однак, незважаючи на всі ці слова, сказані за особистої розмови, на публіці вони поводяться зовсім інакше, — сказав глава зовнішньополітичного відомства.

За його словами, завдяки тому, що Будапешт схвалив застосування «Супутника V», і тому, що, на відміну від інших вакцин, проблем із постачанням російського препарату не було, Угорщина змогла відкрити свої кордони та відновити економіку на два місяці раніше, ніж інші країни Європи.

Раніше стало відомо, що Європейське агентство з лікарських засобів не зможе схвалити російську вакцину проти коронавірусу «Супутник V» до кінця року, оскільки частина документів, необхідних для розгляду питання, загубилася. Схвалення може бути отримане у І кварталі 2022 року.

За даними обізнаного джерела, регулюючий орган ЄС все ще не має деяких даних, необхідних для ухвалення відповідного рішення. Якщо їх буде отримано до кінця листопада, рішення може бути прийняте в першому кварталі наступного року.

Поділитись